perjantai 31. elokuuta 2012

Timo muuttaa


Timoa jännitti. Huomenna hänen perheensä muuttaisi uuteen kotiin. Timo oli asunut koko tähänastisen elämänsä ajan kotona – siis siinä yhdessä ja ainoassa kodissa minkä hän tiesi – eikä hän osannut kuvitella millaista olisi asua muualla.
Timoa meinasi hieman itkettääkin, mutta äiti sanoi sen olevan turhaa. Timo tulisi varmasti viihtymään uudessa kodissa. Olihan hän siellä tietysti käynytkin ja kyllähän se ihan mukavalta paikalta vaikutti, paljon tilaa leikkiä ja kaikkea. Mutta silti Timoa aina vaan jännitti. Äidin mukaan se oli ihan luonnollista ja niin kuuluikin jännittää. He juttelivat asiasta vielä hetken ja lopulta Timo nukahti.
Muuttopäivä valkeni aurinkoisena ja Timo heräsi aikaisin ennen muita. Toisin kuin yleensä viikonloppuisin, perhe ei ehtinyt syödä aamiaista yhdessä, sillä Timon vanhemmilla oli vielä paljon kaikenlaista tehtävää. Timosta oli kuitenkin mielenkiintoista katsoa kuinka vanhemmat touhusivat kaikenlaista. Ja aamiaisen jälkeen hän koetti myös parhaansa mukaan auttaa.
Pian koitti aika, jolloin muuttoauto lopulta saapui, ja silloin alkoi kova tavaroiden kantaminen ulos vanhasta kodista. Ikkunasta Timo näki miten kaikki huonekalut ja muuttolaatikot lastattiin pakettiautoon. Kaikki paitsi Timon rakas unilelu. Sen Timo sai pitää sylissään koko matkan uuteen kotiin.
Perille saavuttaessa uusi koti oli aluksi aivan tyhjä, mutta pian se alkoi täyttyä tutuilla tavaroilla. Timon mielestä kaikki oli kovin jännittävää, eikä häntä itkettänyt enää ollenkaan. Pian hän jo leikki uudessa huoneessaan omilla tutuilla leluillaan. Timon mielestä uusi huone oli itse asiassa tosi kiva. Ja keittiössäkin oli kiva syödä pizzaa, jota oli tilattu pizzeriasta muuttopäivän kunniaksi.
Kun sitten tuli ilta ja nukkumaanmenoaika, Timo nukahti tyytyväisenä uudessa kodissa omaan tuttuun sänkyynsä. Yöllä hän näki unia kaikista kivoista leikeistä, joita hän uudessa kodissa tulisi leikkimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti